„Feketeerdői” Sportközpont

„Feketeerdői” Sportközpont


A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség az Élesd városához tartozó Feketeerdő településen egy 6.069.387,92 lej értékű sportközpont kialakítását tervezi.

Ennek a projektnek a célja a feketerdői üdülő revitalizációja, mivel ez Bihar megye egyik leglátványosabb tája. A sportkomplexum felépítését követően professziónális szintű versenyek és egyéb tevékenységek, valamint a közönségnek szánt szociális-kulturális tevékenységek is szervezhetőek lesznek majd.

Az épületegyüttes egy 20×40 méter méretű multifunkciónális, minilabdarúgás, kosárlabda, tennisz és kézilabda játszására egyaránt alkalmas sportpályát, valamint egy nagyobb 60×90 méter méretű sportpályát foglal magába. Ugyanakkor, az épületegyüttes keretében, földszint+emelet+tetőtér (FSZ+EM+T) kialakításban egy panzió is működni fog. A földszinten fogyatékkal élő személyeknek szánt szoba, műszaki terek, konyha, ebédelő és a recepció, míg az emeleten és a tetőtér szintjén 21 darab, külön fürdőszobával ellátott, 2 és 3 ágyas szoba kerül kialakításra.

A beruházást teljeskörűen a Bihar megyei Tanács finanszírozza.

„Feketeerdői” Sportközpont