Munkaerő alkalmazási lehetőségeinek elősegítése a határmenti régióban

Munkaerő alkalmazási lehetőségeinek elősegítése a határmenti régióban


A „Bihar megyei, nagyváradi és hajdúböszörményi munkaerő alkalmazásának elősegítése a helyi potenciállal rendelkező infrastruktúra fejlesztése által” megnevezésű projekt annak finanszírozása reményében került előterjesztésre a nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség  és a Bihar megyei Munkaerő-foglalkozási Hivatal, illetve a hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal által közösen a Románia-Magyarország Határon átnyúló program keretében.

A projekt összértéke 7.526.798,22 euró, célja pedig a Bihar megyei lakosok – mezőgazdászok, vállalkozók, hátráltatott vagy hátrányos helyzetű személyek támogatása – a természetes és a kulturális erőforrások előtérbe helyezése és értékesítése által.

A projekt célja a Bihar megyi helyi rurális gazdaság revitalizációja a hagyományos foglalkozások és termékek népszerűsítése által.

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség részéről biztosított költségvetés értéke 250.000 euró (amelyből 19.415 euró saját erőforrásból). Ebből az összegből, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség három teljesen felszerelt haszongépjárművet szerez be, amelyeket a hagyományos termékek bemutatását szolgáló mobil üzlettekként kíván hasznosítani. Ugyanakkor, road-show jellegű események szervezésére is sor kerül 7 Bihar megyei településben, valamint továbbképzési tanfolyamok egyaránt a mezőgazdászok részére.

A projekt a támogatási szerződés aláírásának szakaszában van.

Munkaerő alkalmazási lehetőségeinek elősegítése a határmenti régióban