Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în regiunea transfrontalieră

Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în regiunea transfrontalieră


Proiectul “Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și Hajdúbőszőrmeny prin dezvoltarea insfrastructurilor cu potențial local” a fost depus spre finanțare în cadrul  Programului Interreg România-Ungaria de Primăria Municipiului Oradea în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor, Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor și Primăria Hajdúbőszőrmeny.

Proiectul are o valoare totală de 7,526,798.22 euro și urmărește să sprijine localnicii județului Bihor – micii fermieri, antreprenori, grupurile vulnerabile sau dezavantajate – prin valorificarea resurselor naturale și culturale.

Scopul acestui proiect este de a revitaliza economia rurală locală a județului Bihor prin promovarea activitaților și produselor tradiționale.

Valoarea totală a bugetului care revine Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor este de 250.000 euro (din care 19.415 euro contribuție proprie). Din această sumă, A.D.D. Bihor v-a achiziționa trei autoutilitare echipate complet, pe care le vom folosi ca magazine de prezentare și desfacere a produselor tradiționale. De asemenea vor fi organizate road-show-uri în 7 localități bihorene și cursuri de perfecționare pentru circa 400 de mici fermieri.

Proiectul se află în faza de semnare a contractului de finanțare.

Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în regiunea transfrontalieră