AGA a decis investițiile în proiectele comunităților bihorene

În cadrul ședinței AGA a Agenției de Dezvoltare Durabilă, reprezentanții celor 9 UAT-uri membre au stabilit proiectele ce urmează să demareze în acest an. Președintele Consiliului Județean Bihor a precizat că instituția a obținut finanțare pentru lucrările de construire a 5 bazine didactice de înot.

În Marghita, Valea lui Mihai și Ștei, Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor urmează să demareze licitația pentru contractarea lucrărilor la bazinele didactice de înot, iar la Beiuș și Salonta, în prezent se realizează proiectele tehnice. Potrivit autorităților, Consiliul Județean a obținut finanțare pentru construirea a 5 bazine de înot. Convocați în ședință AGA, reprezentanții celor 9 UAT-uri, membre în Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, au votat proiectele pe care urmează să le demareze cu fonduri solicitate de la Consiliul Județean.

„Noi am rezolvat situația juridică a terenului și am solicitat finanțare pentru construirea centrelor de transfer călători”, a spus Pocsaly Zoltán, primarul din Marghita. În cadrul ședinței, membrii AGA au solicitat Consiliului Județean fonduri pentru construirea autogărilor, proiect prezent pe ordinea de zi a aleșilor județeni încă din luna septembrie a anului trecut, și respins de majoritatea consilierilor liberali. „Beiuș, Marghita și Săcueni și-au exprimat dorința de construire a acestor autogări. Avem obligația să rezolvăm cât se poate de repede problema transportului în județ. Se va propune o finanțare în valoare de 8.000.000 lei pentru realizarea proiectului prin Agenția de Dezvoltare Durabilă. Tot din această sumă, fiecare UAT, membru în ADD, va primi echivalentul a 100.000 euro pentru reabilitare școli”, a adăugat președintele Pásztor Sándor.

Propunerile au fost votate în unanimitate de membrii AGA.

Autogările pentru care se solicită finanțare ar urma să cuprindă o clădire cu birou de informare, sală de așteptare, grup sanitar, peroane, parcări, spații comerciale. „Celelalte UAT-uri, membre în ADD Bihor, care doresc construirea autogărilor trebuie să rezolve situația juridică a terenurilor pe care urmează să fie acestea amplasate, să existe o hotărâre a Consiliului Local în acest sens și să solicite Consiliului Județean Bihor finanțarea. Beiuș, Săcueni și Marghita au făcut toate demersurile în acest sens”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang.

AGA a decis investițiile în proiectele comunităților bihorene