PNL vrea să își asume investiția Consiliului Județean Bihor de la Complexul Sportiv „Pădurea Neagră”

Constatăm cu regret că PNL Bihor încearcă să manipuleze opinia publică asumându-și, într-un mod cât se poate de mincinos, meritul pentru un proiect care nu-i aparține și la care #administrațialiberală nu are nicio contribuție. Pentru corecta informare a bihorenilor, trebuie să precizăm următoarele aspecte:

1. Proiectul Complexului Sportiv „Pădurea Neagră” aparține Agenției de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor (ADD Bihor) și nu PNL Bihor sau orașului Aleșd.

2. Sursa de finanțare a investiției de peste 6 milioane de lei este bugetul Consiliului Județean Bihor.

3. Primarul PNL al orașului Aleșd nu a semnat niciun contract de execuție a lucrărilor. El a fost prezent la sediul Consiliului Județean Bihor, în data de 14 octombrie 2019, cu ocazia semnării contractului dintre ADD Bihor și executantul lucrărilor, însă doar în calitate simplu de invitat, la fel cum au fost prezenți toți ceilalți primari ai orașelor în care ADD derulează investiții ale Consiliului Județean Bihor.

4. În ședința Consiliului Județean Bihor din 20 septembrie 2019, grupul PNL nu a susținut investiția de la Pădurea Neagră și a votat împotriva proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului pe anul 2019, în care era cuprinsă, printre altele, și suma necesară proiectării și începerii construcției Complexului Sportiv „Pădurea Neagră”.

În lumina acestor realități, facem un apel la PNL Bihor pentru a nu mai folosi proiectele ADD Bihor în scopuri politice nici în campania pentru alegerile prezidențiale și nici în alte campanii electorale viitoare.

De asemenea, solicităm conducerii PNL Bihor să oprească imediat această reclamă mincinoasă care nu face cinste unui partid pe cale să formeze noul Guvern al României. Dacă dorește să promoveze proiectele ADD Bihor să o facă prin respectarea adevărului și prin menționarea corectă a tuturor informațiilor.

Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor are printre membrii fondatori Consiliul Județean Bihor și cele 9 orașe și municipii din județul Bihor. Ea își propune să sprijine dezvoltarea economico-socială a județului Bihor și a unităților administrativ-teritoriale fără a ține cont apartenența  politică a primarilor, ci respectând strict principiile dezvoltării durabile. ADD Bihor are în implementare proiecte importante în orașe și municipii conduse de primari de la toate partidele politice reprezentate în Consiliul Județean Bihor: Aleșd, Beiuș, Ștei (PNL), Marghita, Salonta, Săcueni (UDMR) și Nucet (PSD).

PNL vrea să își asume investiția Consiliului Județean Bihor de la Complexul Sportiv „Pădurea Neagră”
Etichetat ca: