Bazinele de înot din Săcueni și Marghita, finalizate în toamna anului 2020

Consiliul Județean Bihor construiește prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD Bihor) bazine didactice de înot în 8 orașe și municipii din județul nostru. Aceste obiecte de investiții se află în diferite stadii de realizare a lucrărilor. Două dintre ele urmează să fie finalizate deja anul acesta. Este vorba despre bazinele din Săcueni și Marghita.

Construcția bazinului de la Săcueni este în stadiul cel mai avansat. Lucrările de aici sunt finalizate în proporție de 75%.  La ora actuală se lucrează la montarea acoperișului, constructorul urmând să predea amplasamentul în următoarele două luni. Lucrările au termen de garanție de 36 luni, iar valoarea investiției este de 4,80 milioane lei.

La Marghita, terenul i-a pus în dificultate pe constructori. Pentru a fi adus la cota zero, 1.200 camioane de pământ au fost îndepărtate de pe șantier. S-a turnat fundația, s-au ridicat bazinele, acum urmează lucrările de zidărie. Finalizarea proiectului ar putea avea loc în luna octombrie, investiția fiind de aproximativ 6 milioane lei.

Autoritățile locale din Săcueni și Marghita au optat pentru construirea unui complex, cu două bazine de înot, de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, grupuri sanitare, vestiare și tribune.

Bazinele de înot din Săcueni și Marghita, finalizate în toamna anului 2020