Licitații pentru Autogările din Marghita și Beiuș

Agenția de Dezvoltare Durabilă va demara, săptămâna viitoare, licitația pentru construirea celor mai moderne autogări pentru transportul navetiștilor. Primele două astfel de investiții se vor realiza în Marghita și Beiuș.

Încă din luna aprilie a anului trecut, administrațiile publice locale din Beiuș, Marghita și Săcueni au identificat terenurile pe care se vor construi cele mai moderne centre de transfer călători din județ.

Până săptămâna trecută însă, doar Primăriile Beiuș și Marghita au reușit să înainteze Agenției de Dezvoltare Durabilă, entitate prin intermediul căreia se va derula investiția Consiliului Județean Bihor, atât hotărârile Consiliului Local cât și SF-urile în baza cărora se vor putea licita lucrările.

Terenul pus la dispoziția ADD de către Primăria Beiuș este situat pe Strada 1 Decembrie 1918, la ieșirea spre Budureasa.

Suprafața identificată de autoritatea publică Marghita se situează în vecinătatea primăriei. Terenul se află în zonă centrală. Noua autogară poate fi racordată la utilități.

Săptămâna viitoare va fi încărcată pe platforma SICAP, documentația pentru aceste două obiectivele de investiții. Câștigătorii licitației vor avea la dispoziție 2 luni pentru finalizarea proiectului tehnic (PT) și 5 luni pentru execuție.

Pentru demararea investiției, UAT-urile membre în Agenția de Dezvoltare Durabilă trebuie să pună la dispoziția ADD Bihor, un teren cu suprafață compactă de minim 800 mp, o hotărâre a Consiliului Local și solicitarea pentru finanțare.

Avem obligația să rezolvăm problema transportului public în județ. Acest serviciu trebuie să funcționeze în condiții civilizate, cu prioritate. Consiliul Județean finanțează investiția prin Agenția de Dezvoltare Durabilă și are alocate fondurile necesare, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Noile autogări ar urma să cuprindă o clădire cu birou de informații, sală de așteptare, grup sanitar, peroane, parcări și spații comerciale. Autoritatea publică județeană așteaptă documentația pentru identificarea terenurilor și studiul de fezabilitate pentru proiectele din Săcueni și Salonta.

Licitații pentru Autogările din Marghita și Beiuș