Am demarat lucrările la Săcueni!

La Săcueni au demarat, încă de săptămâna trecută, lucrările de amenjare a primului bazin didactic de înot din judeţul Bihor. Investiţia este finanţată din fondurile Agenţiei de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Judeţean şi este parte a unui proiect ce prevede construirea mai multor bazine didatice în municipiile Beiuş, Salonta, Marghita şi oraşele Ştei, Aleşd, Nucet, Vaşcău, Săcueni şi Valea lui Mihai.

Béres Csaba, primar Săcueni: „În urmă cu doi ani de zile, când a fost organizată o şedinţă la Consiliul Judeţean, atunci am ridicat eu problema respectivă; să fie făcut în oraşul Săcueni, dar mi se pare important şi la nivelul judeţului, câte un bazin de înot în fiecare oraş. Preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a făcut toate demersurile ca investiţia respectivă să poată fi făcută. Vrem să îl introducem în circuitul şcolii noastre că să putem obţine o posibilitate de a face ora de educaţie fizică în bazinul respectiv.”

La Săcueni, proiectul construirii unui bazin de înot a fost inclus şi în strategia de dezvoltare a oraşului. Bazinele didactice de înot sunt destinate școlilor pentru inițierea elevilor, dar după orele de sport, acestea pot fi deschise şi pentru agrement.

Vitályos Barna, director ADD Bihor: „Bazinul semi-olimpic, didactic are o suprafaţă de 1000 metri patraţi, construcţia efectică. Bazinul are 25m x 12m lăţime şi încă un bazin mai mic, pentru copii mai mici, care are 6 m lăţime şi 12.5 m lungime.”

La Săcueni, constructorul a început deja lucrările pentru fundaţia noului complex aflat în vecinătatea Liceului Teoretic Petőfi Sándor.

Vitályos Barna, director ADD Bihor: ”Dacă timpul va permite, săptămâna viitoare vom deschide un şantier şi în oraşul Nucet şi dacă vom mai primi finanţare din partea guvernului atunci vom deschide încă trei şantiere: în Marghita, Ştei şi Valea lui Mihai.”

Contractul de finanţare pentru realizarea investiţiei a fost semnat pe 21 decembrie 2018. Constructorul, Costa V.O.C. Impex S.R.L., va avea la dispoziţie 12 luni pentru realizarea lucrărilor. Termenul de garanţie este de 36 luni, iar valoarea constractului se ridică la 4.579.072,03 lei, TVA inclus.

Am demarat lucrările la Săcueni!