Varianta ocolitoare a municipiului Salonta

Varianta ocolitoare a municipiului Salonta


Studiu de fezabilitate

Prin tema de proiectare etapa Studiu de Fezabilitate s-a solicitat devierea traficului în afara localității Salonta. Devierea traficului în afara acestei localității se impune datorită numărului tot mai mare de vehicule grele care produc un nivel ridicat de noxe, zgomot și vibrații ce afectează clădirile existente situate de-a lungul traseului în localitate, precum și eliminarea zonelor dificile din punct de vedere geometric (curbe cu raze mici) care cresc riscul de accidente.

Odată cu realizarea devierii traficului în afara municipiului Salonta va crește viteza de deplasare și se va asigura preluarea traficului de tranzit de pe celelalte drumuri care converg către centura municipiului Oradea și a viitorului drum de legătură  cu autostrada A3. De asemenea, considerăm că traficul va crește foarte mult în următoarea perioadă în special datorită legăturii rapide dintre drumul național DN79 și A3 care favorizează legătuti facile cu Ungaria și parcurile industriale din Oradea.

Traseul ales se desprinde la dreapta din drumul național DN79  și se leagă la viitorul nod din partea de sud a Municipiului Salonta.

Varianta ocolitoare a municipiului Salonta