Reprezentanții Primăriei Nucet au participat, vineri după-amiază, la inaugurarea unui bazin didactic în localitatea Derecske din Ungaria. Investiția de aproximativ 1.300.000 euro a fost finanțată din fonduri guvernamentale.

Potrivit autorităților maghiare, în cadrul complexului sportiv vor putea susține orele de înot cuprinse în programa școlară aproximativ 2000 de elevi care studiază în unitățile de învățământ din Derecske, dar și din localitățile limitrofe. Mai mult, investiția a fost astfel gândită, încât după-amiază, să ofere o alternativă pentru recreere și adulților, care în baza unui bilet sau abonament vor putea utiliza bazinul de înot. Complexul beneficiază de un bazin pentru copii, și unul semiolimpic, cu 6 culoare, vestiare, grupuri sanitare, dar și personal calificat pentru sportul de performanță și de masă. La exterior, constructorul a amenajat o parcare, dar și spații de recreere. Investiția s-a ridicat la 414 milioane forinți, aproximativ 1.300.000 euro, bani acordați de guvernul maghiar prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii pentru Educație.

La ceremonia de inaugurare a fost invitată și o delegație din județul Bihor, formată din reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean, dar și ai Primăriei Nucet. La Săcueni şi Nucet vor fi construite primele bazine didactice de înot, pe care Consiliul Judeţean este dispus să le finanţeze prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă (ADD). La finele lunii iunie se încheie termenul de realizare a proiectelor tehnice pentru cele două investiții, iar în etapa următoare va putea demara licitația pentru execuție.

http://agentianewsbihor.ro/

Delegație bihoreană la inaugurarea unui bazin didactic în localitatea Derecske din Ungaria