BIHAR MEGYEI TANÁCS ÁLTAL KÍNÁLT „FEKETEERDŐI” SPORTKÖZPONT ÉPÍTÉSÉRE SZÁNT ÖSSZEG

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség Általános Közgyűlésének tagjai egyhangúan határoztak a Bihar megyei Tanács hozzájárulásának 1 millió lejes összeggel történő növeléséről a „Feketeerdői” Sportközpont megtervezésére és kivitelezésére vonatkozó projekt összeállításával kapcsolatban.

„Szombaton (2019. szeptember 28-án) sor kerül a Bihar megyei Tanács rendes ülésére. Ennek keretében, a tanácstagok a 2019-es évre vonatkozó költségvetés kiigazításáról határoznak aképp, hogy többek között a kiigazítás által biztosításra kerüljenek az élesdi Sportközpont megtervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges alapok” nyilatkozta Pásztor Sándor elnök.

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség vállalta a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség tagjait kitevő kilenc városban és megyei jogú városban történő tanuszodák megépítését, azonban tekintve, hogy Élesden már van uszoda, a Polgármesteri Hivatal javaslatára, a Bihar megyei Tanács a Feketeerdőben lévő sportközpont kiépítését támogatja majd.  Az itt megépülő épületegyüttes magába foglal majd egy 20×40 méter méretű multifunkciónális, minilabdarúgás, kosárlabda, tennisz és kézilabda játszására használható sportpályát, valamint egy 60×90 méter méretű pályát is. Ugyanakkor, ennek keretében, földszint+emelet+tetőtér (FSZ+EM+T) kialakításban egy panzió is működni fog. A fölszinten fogyatékkal élő személyeknek szánt szoba, műszaki terek, konyha, ebédelő és a recepció, míg az emeleten és a tetőtér szintjén 21 darab, külön fürdőszobával ellátott, 2 és 3 ágyas szoba kerül kialakításra.

Ugyancsak pénteken, 2019. szeptember 27-én a megyei Tanács székhelyén megszervezésre kerülő Általános Közgyűlés keretében, a polgármesterek bemutatták Pásztor Sándor elnöknek az oktatási egységeket érintő rehabilitációs és korszerűsítési munkálatok szakaszait. Megemlítjük, hogy a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség közvetítésével, a Bihar megyei Tanács három megyei jogú várost, valamint hat további várost támogat egyenként 535.000 lejes (ÁFA-val) összeggel az ottani iskolák és óvodák felújítása érdekében.

BIHAR MEGYEI TANÁCS ÁLTAL KÍNÁLT „FEKETEERDŐI” SPORTKÖZPONT ÉPÍTÉSÉRE SZÁNT ÖSSZEG