JOBB OKTATÁSI KÖRÜLMÉNYEK MARGITTÁN

A 2019-2020-as tanévvel kezdődően, a margittai „Horváth János” Líceum keretében két szakosztály is indult. A két osztály 48 tanulója pincér, szakács, kőműves és légkondíciónáló-szerelő mesterségeket tanul. Tekintve, hogy az intézmény nem rendelkezik a gyakorlati órák kifejtéséhez szükséges megfelelő térrel és helyiséggel, a Bihar megyei Tanácsnak alárendelt Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség  biztosította egy pár korszerű konténer beszerzéséhez szükséges finanszírozását.

A két konténer beszerését követően azok a lehető leghamarabb kerülnek csatlakoztatásra a közüzemi szolgáltatások hálózataira, hogy így a legkorábban megkezdődhessenek a heti gyakorlati órák tartása. A konténerek olyan technológiával felszereltek, amelyek biztosítják, hogy azok a tanulók igényei szerint átalakíthatóak legyenek.

A konténerek beszerzését és a korszerű nevelési és oktatási rendszer kialakításának alapjait a Bihar megyei Tanácsnak alárendelt Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség biztosítja.

PÁSZTOR SÁNDOR, a Bihar megyei Tanács elnöke: „Ellenőriztük a kivitelezésre kerülő munkálatokra vonatkozó dokumentációt és a lehető legrövidebb időn belül nekifogunk a műgyepes pálya építésének így az iskola és a gyermekek miharabb élvezhetik az új sportpályát.”

Ugyanakkor, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával elkészül az oktatási egység kiterjesztéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány is. Ugyanazon program keretében, a Bihar megyei Tanács biztosította a margittai „Octavian Goga” Főgimnázium általi 6 okos tábla és projektor beszerzéséhez szükséges pénzösszegeket is.

JOBB OKTATÁSI KÖRÜLMÉNYEK MARGITTÁN