GAZDASÁGI KÖZPONT NAGYSZALONTÁN A BIHAR MEGYEI FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG TÁMOGATÁSÁVAL

Nagyszalontán felavatásra kerül egy gazdasági, oktatási és üzleti központ. A központ kialakításának ötlete Török László polgármestertől származott, aki egy olyan helyszínt álmodott meg ahol a tanulók találkozókat tarthatnak az üzletemberekkel vagy akár az intézmények képviselőivel is.

A közösségek és az oktatási rendszer fejlesztését elősegítő projektek támogatójaként, a Bihar megyei Tanács pénzügyi támogatást nyújtott a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökséghez tartozó területi-adminisztratív egységek projektjeinek teljesítéséhez.

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség tagjait képező három megyei jogú város és hat város 450.000 lej + ÁFA értékű támogatásban részesült. Mindegyik önkormányzat maga szabta meg iskolai vagy az óvodai egységeit érintő beruházásait és célkitűzéseit. Nagyszalontán, egy ilyen gazdasági, oktatási és üzleti központ létrehozása egy örvendetes beruházás. Itt kerülnek megszerzésre a tanulók és az üzleti környezetet képviselők közötti találkozók. A helyszín olyan központként is működik majd ahol a fiatalok felmérhetik a munkapiacon fellelhető lehetőségeiket, valamint a munkáltatók igényeit és elvárásait egyaránt, annak megfelelően, hogy tanulmányaik befejezését követően Nagyszalontán maradjanak és talán saját üzletet indítsanak” nyilatkozta Vitályos Barna, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója. A gazdasági és oktatási központ kivitelezését célzó beruházás értéke meghaladja a 291.000 lejt + ÁFA. „Érződik, valamint látszik is, hogy a nagyszalontai oktatási intézmények jól kezelik a pénzt. Jelentősen javul az oktatás minősége. A Nagyszalontán élő fiataloknak, legalább is a vállalkozni vágyóknak megadatik a lehetőség, hogy helyi szinten fejleszthessék készségeiket.” pontosított Pásztor Sándor elnök.

GAZDASÁGI KÖZPONT NAGYSZALONTÁN A BIHAR MEGYEI FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG TÁMOGATÁSÁVAL