TAPASZTALATCSERE A DERECSKEI (HU) VÁROSHÁZÁVAL

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség a múlt héten egy tapasztalatcsere célú látogatást szervezett a magyarországi Derecske városába a tanuszodák működésére és menedzsmentjére vonatkozó tájékoztató tagokkal történő megosztása céljából.

A Bihar megyei delegáció a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség vezetőségéből és az annak tagjait képező kilenc város és megyei jogú város polgármestereiből és alpolgármestereiből álló képviselőkből tevődött össze.

„Az ok amiért erre a látogatásra a magyarországi Derecskén kerül sor az, hogy itt számos éve működik már egy olyan jellegű tanuszoda amely hasonló az ügynökségünk által, Bihar megyében építendő uszodákkal. A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség tagjai így láthatták a helyszínen, hogy mit is jelent egy iyen létesítmény menedzsmentje. Ugyanakkor, számos beszélgetést is lefolytattunk a kis és közép méretű városok nagyobb projektjeinek témájában, mint ahogyan megtárgyaltuk az európai és a kormányzati támogatásokat egyaránt” nyilatkozta Vitályos Barna, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

Még annyit pontosított, hogy a beszélgetések során felmerült egy olyan együttműködési javaslat lehetősége is amely egy közös projekt kivitelezését célozza a V-A-Románia – Magyarország Interregiónális Program keretében. Ezen határon átnyúló együttműködés részleteit a Polgármesteri hivatalok és a Bihar megyei Fejlesztési Ügynöksség szakértői határozzák meg.

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség célkitűzése Bihar megye gazdasági és szociális térképének, valamint a helyi önkormányzatok fejlődésének támogatása a tartós fejlesztésrekre vonatkozó elvek betartása mellett. Jelenleg, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség hét uszoda építését támogatja Diófáson, Székelyhídon, Margittán, Vaskohszikláson, Érmihályfalván, Nagyszalontán és Belényesen.

TAPASZTALATCSERE A DERECSKEI (HU) VÁROSHÁZÁVAL