Schimb de experiență cu Primăria Derecske (HU)

Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Bihor a organizat, săptămâna trecută, o vizită de lucru și un schimb de experiență în orașul Derecske, din Ungaria, în vederea informării membrilor săi privind funcționarea și managementul bazinelor didactice de înot.

Delegația bihoreană a fost compusă din conducerea executivă a ADD Bihor și reprezentanții celor nouă orașe și municipii care sunt membri ai ADD Bihor, la nivel de primari și viceprimari.

,,Am organizat această vizită în Ungaria, la Derecske, pentru că acolo funcționează de mai mulți ani un bazin didactic de înot similar cu cele pe care agenția noastră le construiește în județul Bihor. Membrii ADD Bihor au putut vedea, astfel, la fața locului, ce presupune gestionarea unui asemenea obiectiv. De asemenea, am avut discuții aplicate privind implementarea proiectelor majore de dezvoltare a orașelor mici și mijlocii, precum și oportunitățile de finanțare din fonduri europene și guvernamentale”, a spus Vitalyos Barna, directorul executiv al ADD Bihor.

Acesta a mai precizat că în urma discuțiilor s-a conturat și o propunere de colaborare privind implementarea unui proiect comun, în cadrul Programului Interreg V-A România – Ungaria. Detaliile acestei colaborări transfrontaliere urmează să fie stabilite la nivelul experților din cadrul primăriilor și ADD Bihor.

Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor își propune să sprijine dezvoltarea economico – socială a județului Bihor și a unităților administrativ-teritoriale, respectând principiile dezvoltării durabile. În prezent, ADD Bihor are în lucru șapte bazine de înot, în orașele Nucet, Săcueni, Marghita, Ștei, Valea lui Mihai, Salonta și Beiuș.

http://agentianewsbihor.ro/

Schimb de experiență cu Primăria Derecske (HU)