A SZÉKELYHÍDI ÉS A MARGITTAI TANUSZODÁK 2020. ÉV ŐSZÉN KERÜLNEK ÁTADÁSRA

A Bihar megyei Tanács a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával 8 tanuszodát épít megyénk városaiban. Ezek a beruházások jelenleg különböző kivitelezési szakaszban vannak. A nyolc beruházásból kettő az idén lesz befejezve. A székelyhídi és a margittai uszodák az idén átadásra kerülnek.

A székelyhídi tanuszoda munkálatai haladtak a legnagyobb mértékben. Az itteni munkálatok 75%-ban már be vannak fejezve. Jelenleg a tetőszerkezet kialakításán dolgoznak, az építő vállalat a beruházást a követkető két hónapban vállalta átadni. A munkálatokra adott jótállás időtartama 36 hónap, a beruházás értéke pedig meghaladja a 4,80 millió lejt.

Margittán, a kapott terület nehéz helyzetbe hozta az építőket. A terület elsimítása érdekében 1.200 nehézjárműnyi földmennyiséget voltak kénytelen eltávolítani. Kiontésre került az uszoda alapja, jelenleg pedig a kőművességi munkálatok zajlanak. A projekt befejezésére remélhetőleg októberben kerül sor, a beruházás értéke pedig hozzávetőlegesen 6 millió lej.

A székelyhídi és a margittai helyi önkormányzatok egy 25×12,5 méter, valamint egy 6×12,5 méter méretű medencét, továbbá mellékhelyiségeket, öltözőket és lelátókat tartalmazó épületegyüttes felépítéséről döntöttek.

A SZÉKELYHÍDI ÉS A MARGITTAI TANUSZODÁK 2020. ÉV ŐSZÉN KERÜLNEK ÁTADÁSRA