A MARGITTAI ÉS A BELÉNYESI AUTÓBUSZ-PÁLYAUDVAROKRA VONATKOZÓ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség jövő héten megkezdi az ingázók szállítását biztosító korszerű autóbusz-pályaudvarok megépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokat. Az első két ilyen pályaudvar Margittán és Belényesen kerül megépítésre.

Még az elmúlt év áprilisában azonosították a belényesi, a margittai és a székelyhídi helyi önkormányzatok a megyei utas-átszállásokat biztosító modern páluaudvarok megépítésének helyszíneit.

Azonban a múlt hét végéig csupán a belényesi és a margittai Polgármesteri Hivataloknak sikerült előterjeszteni a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség részére a munkálatokra vonatkozó közbeszerzési eljárások alapját képező megvalósíthatósági tanulmányokat és az azokkal kapcsolatos, Helyi Tanácsok által kiadott határozatokat.

A belényesi Polgármesteri Hivatal által, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség rendelkezésére bocsátott, pályaudvar kialakítására szánt terület az 1918. december 1 utcában, a bondoraszói kijáratnál található.

Margittán, az autóbusz-pályaudvar a központban kerül felépítésre, a Polgármesteri Hivatal szomszédságában. A terület a település központjában van, így az új pályaudvar könnyedén csatlakoztatható a közüzemi hálózatokra.

A jövő héten feltöltésre kerül a SICAP platformjára a két beruházása vonatkozó dokumentáció. A közbeszerzési eljárások nyerteseinek 2 hónap áll majd rendelkezésre a műszaki terv kidolgozására, valamint további 5 hónap a kivitelezésre.

A beruházás kivitelezéséhez a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség tagjait képező helyi önkormányzatok a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség rendelkezésére kell bocsássanak egy lekevesebb 800 négyzetméteres kompakt területet, a helyi tanács határozatát és egy finanszírozási igényt.

Kötelesek vagyunk megoldani a megyei tömegközlekedés problémáját. Ezt a szolgáltatást civilizált körülmények között kell biztosítanunk és prioritásként kezeljük. A Megyei Tanács finanszírozza a beruházást a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával és kiosztotta a szükséges alapokat” nyilatkozta Pásztor Sándor, a Bihar megyei Tanács elnöke.

Az új autóbusz-pályaudvarok keretében információs irodák, várótermek, mellékhelyiségek, utasperonok, parkolók és kereskedelmi helyiségek is kialakításra kerülnek. A megyei önkormányzat várja a székelyhídi és a nagyszalontai önkormányzatok részéről az építmények helyszínének azonosítását tartalmazó iratokat, valamint a megvalósíthatósági tanulmányokat tartalmazó dokumentációt.

A MARGITTAI ÉS A BELÉNYESI AUTÓBUSZ-PÁLYAUDVAROKRA VONATKOZÓ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS