MEGKEZDTÜK A MUNKÁLATOKAT A DIÓFÁSI USZODA ESETÉBEN

Kibocsátottuk a diófási uszoda munkálatainak megkezdésére vonatkozó rendeletet, amely így a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával, a Bihar megyei Tanács által épített második ilyen megyei uszodaként lesz megépítve.

A munkálatok kivitelezője a COSTA V.O.C. Impex Kft., a kivitelező vállalta, hogy a munkálatokat 12 hónap alatt befejezi, valamint 36 hónapos jótállást is biztosít. A munkálatok összértéke 3.586.537,37 lej (ÁFA-val), a beruházás teljeskörűen Bihar megye költségvetésből kerül finanszírozásra. Az épülő medence félolimpiai jellegű lesz, 25 m x 12,5 m méretű, összfelülete 1.000 négyzetméter.

„Azt tervezzük, hogy a Bihar megyei városokban nyolc ilyen tanuszodát építsünk a Bihar megyei Tanács támogatásával, ebben az évben pedig reméljük, hogy számíthatunk a Kormány támogatására is. Az uszodák a tanulók javára kerülnek megépítésre, azonban a sportórákat követően azok rekreációs jelleggel a felnőtteknek is nyitva tart majd” jelentette ki Ioan Mang, a Bihar megyei Tanács alelnöke.

Margittán, Érmihályfalván és Vaskohszikláson az uszodák munkálatai előrehaladott állapotúak. „Máris a műszaki tervek átvételének szakaszánál tartunk ami azt jelenti, hogy a költségvetés jóváhagyását követően megkezdhetjük a mindhárom létesítményre vonatkozó közbeszerzési eljárást. Ugyancsak ebben az időszakban előkészítjük a belényesi és a nagyszalontai uszodák dokumentációját is.” pontosított Andrei Caciora, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatóhelyettese.

Megemlítjük, hogy az év elején megkezdtük a székelyhídi uszoda építését. A munkálatok értéke 4.579.072,03 lej (ÁFA-val), és amelyeket a következő 12 hónapban ugyancsak a COSTA V.O.C. Impex Kft. kivitelező fog végrehajtani.

 

MEGKEZDTÜK A MUNKÁLATOKAT A DIÓFÁSI USZODA ESETÉBEN