A KORMÁNY ÁTVÁLLALJA A  BIHAR MEGYEI USZODÁK FINANSZÍROZÁSÁT

A Kormány az állami költségvetésből átvállalja a Bihar megyei Tanácstól a hét darab, Bihar megyében, a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség közvetítésével és közreműködésével épülő, tanuszodák megépítésének finanszírozását.

A székelyhídi és a diófási uszodák máris építkezés alatt állnak, a margittai, az érmihályfalvi és a vaskohsziklási létesítmények  esetében pedig hamarosan megkezdődnek az építkezési munkálatokra vonatkozó közbeszerzési eljárások.

A nagyszalontai és a belényesi uszodák esetében már megkezdődött a műszaki tervekre vonatkozó közbeszerzési eljárás.

Az állami költségvetésről szóló jogszabályban jóváhagyott 35,7 millió lej értékű összeg teljeskörűen fedezi a hét tanuszoda megépítésének költségeit.

A félolimpiai medencék standard méretűek lesznek, vagyis 12,5 méter szélésségűek, 25 méter hosszúságúak és 160 centiméter mélységűek. Székelyhídon, Margittán, Érmihályfalván, Vaskohszikláson, Nagyszalontán és Belényesen gyermekeknek szánt medencék is épülnek, amelyek, 12,5 méter hosszúságúak, 6 méter szélességűek és 90 centi mélységűek. Az építmények keretében továbbá kialaításra kerülnek lelátók, öltözők, parkolók és szülőknek szánt várótermek is.

A KORMÁNY ÁTVÁLLALJA A BIHAR MEGYEI USZODÁK FINANSZÍROZÁSÁT