MEGKEZDŐDTEK A DIÓFÁSI ÉS A SZÉKELYHÍDI TANUSZODÁK MŰSZAKI TERVEINEK ÖSSZEÁLLÍTÁSI FOLYATAMAI

A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség bejelentette, hogy a Diófáson (1-es tétel) és a Székelyhídon (2-es tétel) épülő (FSZ+EM) „Tanuszodák” kivitelezésére vonatkozó műszaki projektek összeállítására vonatkozó közbeszerzési eljárásokra 10 kereskedelmi társaság jelentkezett.

A közbeszerzési eljárások szakaszainak megtételét követően szerdáig, március 7-ig nem jegyeztek egyetlen fellebbezést sem, így a (Bihar megyei) Proexco Kft. lett nyertes ajánlattevőként kihírdetve a diófási, valamint a (bukaresti) Dat Constructiv Kft. a székelyhídi tanuszoda műszaki tervének összeállítása tekintetében.

„A műszaki tervek összeállításának határideje három hónap, amely a 2018. március-június közütti időszakot jelenti, így akár már júliusban is megkezdődhetnek a mindkét városban épülő létesítmény kivitelezési munkálataira vonatkozó közbeszerzési eljárások” nyilatkozta Pásztor Sándor, a Bihar megyei Tanács elnöke.

A két nyertes társaság a megrendelő által becsült értéken aluli ajánlatot terjesztett elő. „Az 1-es tétel esetében a kapott ajánlat értéke 94.440 lej (a megvalósíthatóság tanulmány keretében a becsült érték 158.785 lej volt), míg a székelyhídi 2-es tétel esetében, az ajánlat értéke 124.000 lej, míg az a megvalósíthatósági tanulmány szerint 257.865 lejre volt értékelve.” nyilatkozta Simon Adrian, a Bihar megyei Tanács szóvivője. A Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség 3 megyei jogú város és 6 város felügyeletét látja el és célkitűzése a jelentős nagyságrendű infrastrukturális projektek kivitelezése. Több mint másfél évvel ezelőtt, az élesdi, a nagyszalontai, a margittai, az érmihályfalvi, a vaskohsziklási, a belényesi, vaskohi, diófási és székelyhídi polgármesteri hivatalok képviselői egyhangúan döntöttek a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség tagjait képviselő mind a 9 városban történő félolimpiai medencékkel felszerelt tanuszodák építéséről szóló projekt kivitelezéséről.

MEGKEZDŐDTEK A DIÓFÁSI ÉS A SZÉKELYHÍDI TANUSZODÁK MŰSZAKI TERVEINEK ÖSSZEÁLLÍTÁSI FOLYATAMAI